Home
„Междучасие” на Васил Найденов известява край на урока в НУ „П. Р. Славейков“

„Междучасие” на Васил Найденов известява край на урока в НУ „П. Р. Славейков“

Песни в съответствие с празничния календар залагат в мелодичния звънец на НУ „П. Р. Славейков”

Неувяхващият хит на ненадминатия Васил Найденов „Междучасие” ще известява края на урока в НУ „П. Р. Славейков“. Училището сред тазгодишните пловдивски кандидати за придобиване на статут на иновативно от МОН. Целта на мелодичния звънец е постигане на плавен преход между детската градина и началното училище.

Ободряващи песни, подходящи за възрастта на децата от 1 до 4 клас, дават началото и края на учебния час. Мелодиите са съобразени с българските празници, традиции и обичаи. На 1 март, например,  учениците били посрещната за първи час с патриотичната песен „Де е България”, посветена на Националения празник на България, а ги изпратили  в голямо междучасие с песента за Баба Марта – „На зелената морава“. През изминалата седмица децата влизали от час в час под звуците на „Къде остана детството“ на Асен Кисимов или на възрожденски песни.

„Надяваме се по този начин да намалим стреса на учениците и да създадем една изключително приятна творческа атмосфера, която да превърне училището ни в желана територия. Държим на позитивните методи и подходи във възпитанието, като предоставяме възможно най-добрите условия, чрез въвеждане на нови съвременни технологии”, обясни директорът Димка Врачева.

Амбицията на училището е да осигури 4 отделни групи за часовете по самоподготовка. Иновацията е в  отговор на желанието на всички ученици да посещават целодневно обучение. Самоподготовките ще се провеждат от класните ръководители на една иновативна паралелка от ІІ и една от ІІІ клас, които учат в противоположни смени.

Учениците на еко училище “П. Р. Славейков”  се грижат и за флората му. В края на миналата година засадили две магнолии в двора, направили жива ограда от 113 градински смарагдови туи и увеличили растителните видове с шест броя дребноцветни хризантеми туфи. Три от тях са спечелени по реализиран проект “Зелени идеи” на конкурса “Засади Капана”, в който учениците от втори клас извоюваха първо място. Другите три хризантеми са дарение от родителите на 3 в клас. Като истински еколози и ландшафтни архитекти децата изготвили проектите за озеленяването на училищния двор.

Статия

Leave a Comment

*

*