Home
Учениците

Учениците

Спорт

Училището ни винаги е смятало, че спортът е от изключителна важност за здравето и хармоничното развитие на малките ни ученици. Часовете по Физическо възпитание и спорт се провеждат, както в двора на училището, така и в просторен физкултурен салон оборудван с гимнастически и фитнес уреди.

През 2011 година спечелихме и реализирахме проект на Министерството на околната среда и водите и ПУДООС за изграждане на площадка с фитнес уреди на открито.

Училището ни винаги е насърчавало извънкласните спортни занимания, защото те са важни не само заради постиженията, но и заради възпитанието, дисциплината и на последно място, но не и по важност – здравето на учениците.

Близостта на НУ „Петко Р.Славейков“ до повечето спортни центрове в града го прави привлекателно за родителите, които искат децата им да се занимават със спорт. В спортните бази на стадион „Лаута“, стадион „Хр.Ботев“, залите на стадион „Хр.Ботев“, децата могат да тренират: тенис, футбол, художествена гимнастика, карате шинкиокушинкай, таекуондо, борба, бокс, лека атлетика, волейбол.

От нашето училище са тръгнали големите имена във футбола като Христо Бонев и Аян Садъков, европейските шампиони и вицешампиони по карате Шинкиокушинкай – Георги Лотаров, Стефан Лотаров и Яница Стефанова, гимнастичките – Лина Тотева – треньор по художествена гимнастика в СКХД „Тракия – Елит“, Снежана Дечева – Национален отбор по художествена гимнастика, ансамбъл девойки.

Футбол
Народна топка
Волейбол
Баскетбол
Подвижни игри
Зумба
Мажоретен състав